Dag 1; Bombay

Hallå!

Jag skriver det här mest för att tala om för er att jag har kommit fram till Bombay, och mår bra, även om magen har börjat rumla. De har bara squatter-toaletter här, så det är väl bara att ta tjuren vid ... uh... hornen...

Jag undvek min första scam, tror jag. Jag köpte taxi-biljett till Frälsningsarméns vandrarhem. Halvvägs från flygplatsen gick taxin ’sönder’ och chauffören ville få mig att gå ur bilen och vänta på en annan taxi. Jag stod på mig och fick den andra taxin att köra mig gratis. Det var en del gruffande och kommunikation mellan chaufförerna. När jag åkte iväg började mirakulöst nog den första taxin fungera igen.

Kulturchocken är total. Vandrarhemmet är ett ruckel. Det ligger folk, säckar och skräp överallt. Vi ligger i bunk-beds och svettas kopios. Men alla jag träffat så här långt verkar vara bra människor.

Dofterna, färgerna, folket. Söte Jesus. Kulturchock. Alla hoppar på en hela tiden, antingen för att tigga eller bara för att säga ’hej’ och fråga vad man letar efter. Svårt att avgöra vilka som är tiggare och vilka som är hjälpsamma. Trafiken är, som Lonely Planet riktigt påpekade, kaos. Aldrig, säger ALDRIG, att jag skulle ge mig ut i den här vänstertrafiksröran.

Jag har hookat upp med en kille från Melbourne, Marc, och vi kommer kanske ta tåget till Rajasthan tillsammans imorgon. Efter internetkaféet ska vi dra och spana in tågstationen, som vi båda hört hemska historier om.

Ja just det. Rajasthan. Det är OLIDLIGT varmt och fuktigt här i Bombay nu, så jag drar norrut. Planen just nu är Rajasthan, Varanasi, Ladakh. Sedan drar jag mig neråt igen.

Well, hoppas ni har det bra. Jag kämpar för att acklimatisera mig. Men jag satt och log hela vägen från flygplatsen. Och när de försökte blåsa mig. Och när jag vaknade upp imorse till världens kakofoni av trafik, djur och människor.

Ja jävlar.

Kärlek, Stefan